Wednesday, May 12

Hari Belia Negara 2010 @ Putrajaya

Sebenarnya lisa da lama tau sal event nie 
(thanks kpd kawan2 yg tag lisa dalam poster kt bawah nih)


mmg lisa merancang nk g pun,
da kata dak putrajaya mesti la pegi, dekat je kot!
kalu tak pegi rugi je kan
Ada macam2 aktiviti yg akan diadakan nanti,
cthnye paintball, futsal,dan macam2 lagi!
Jadi jom kte meriahkan event ni same2,
1 Belia,1 Malaysia  =D

Pastu lisa dapat tau dari Dahlia tentang 
50 Creative Youth Blog nih
Apakah??
meh lisa tunjuk cikit pe 
Kelebihan Creative Youth Blog
  • Blog-blog yang terpilih itu nanti akan diberi sijil penghargaan dari kementerian Belia Dan Sukan.
  • Blog korang akan dipamerkan pada Booth pameran ITYM pada 14-16 May 2010
  • Dapat mempromosikan blog korang.
  • 50 Blog yang terpilih akan di compile untuk diserahkan kepada Perdana Menteri kita Datuk seri Najib Tun Razak. 
haa..best kan!! blog lisa bese2 je, maybe xlepas kot, tapi lisa cuba je n sambil2 tu nk ajak ramai2 lagi join benda nie.. 
Soo...apa kaitan Hari Belia dgn Creative Youth Blog dgn  ITYM 
(Information Technology Youth Movement) 
ITYM nih ialah satu gerakan belia2
bersatu dalam dunia blogging nie,
DAN sempena Hari Belia nie
ITYM telah menganjurkan 50 Creative Youth Blog dimana
mereka akan mencari 50 blogger creative untuk terima sijil penghargaan dari ITYM!
TAMBAHAN blog2 yang terpilih tu pulak akan diserahkan kpd PM kite
untuk membuktikan penglibatan blogger belia kini!
(mesti best kan!)  


  • Apa harapan lisa kpd kerajaan untuk golongan blogger muda?
    Hanya lah supaya diluangkan masa
    dan dengarkan lah luahan hati n masalah2 yg dihadapi oleh kami belia melalui blog~
    Sebab dgn cara ni je la kami mampu luahkan pendapat n isi hati kami
    dengan harapan ada yang mendengar n dapat membantu.
    (tak pandai sgt berkata2 ;P)

    Jadi sape2 lagi nk join..jom3! sempat lagi nih!Meh kite meriahkan n amarahkan lagi ITYM nih sama2 =)

    Syarat-syarat untuk menyertai Creative Youth Blog
    • Tulis sebuah entry mengenai ITYM dan satu harapan anda untuk kerajaan kepada golongan bloggermuda.
    • Tampilkan logo ITYM dibawah didalam entry tersebut..
    • Sertai ITYM sebagai ahli.. dengan melengkapkan borang keahlian besertakan URL blog anda.
    • E-mail kan url post anda beserta borang keahlian ke alamat berikut itym2007@yahoo.com
    • Pendaftaran mestilah di submit selewat-lewatnya pada 13 May 2010

    More info kat Facebook ITYM dan blog ITYM
    alyzv~ harap2 leh la jumpe rakan2 blog di booth ITYM nanti ^^, insya Allah..

8 comments:

DaHLia said...

all the best :)

Anonymous said...

alert by ITYM

deputy 2

de zul

Anonymous said...

alert by ITYM

deputy 2

de zul

messyremo said...

nak pergi...

tapi jauh...

jadi tetibe jadi malas...hehe

msti happening giler event ni..

Alyssa Villamor said...

dahlia: thanks =)

messyremo: tu la, pahang n ptjy jauh tu..lau de mase try r turun..hehe

YuSeNzE - KniGhT said...

da join jugak la sayang... haha
http://naluri-ini.blogspot.com/2010/05/belia-pencetus-masa-depan-negara.html

Alyssa Villamor said...

lor sorry2 tak prasan..hehe
g tak nti?

Twin XL said...

Oh, I wish there were a tool so I could read this!!!! :)