Tuesday, March 16

1st Time CUTI2 MALAYSIA @ Segamat

Akhirnya selama 21 tahun lisa hidup kat bumi Malaysia nie
lisa dapat la 'cuti2' kat Segamat!

Bukan cuti apa pun,
niat sebenarnye nak pergi kenduri kahwin
adik kepada lecturer/mentor kiteorang,
En. Azizul Mohamed
 
  Dalam 3 jam jugak la drive dari Kuantan ke Segamat nih
(macam balik KL je rasa, tapi jalan one lane - tension!!)
Alhamdulillah perjalanan kami selamat sampai ke destinasi
Teruja lisa tau! 

Bila sampai umah pengantin, 
tengok macam takde ramai orang lagi
so..redah je r..En.Zizul pun dah pelawa kitorang makan..hehe
Tapi ak sempat pun nak bergambar dengan dia
jadi kami pun bergamba la kejap sesama kami jek..hehe


Sebelum nie En. Azizul ada bagi suggestion,
"lepas tu, korang leh la mandi air terjun"
Haaa...lecturer kami nie cukup memahami 
dengan keadaan Kuantan yang 'sejuk' gila macam di Gurun Sahara tu,
idea mandi air terjun tu macam best je kan.
Soo..ke Hutan Lipur Gunung Ledang la kami pergi!
(yang ni memang kitorang dah prepare awal2 da baju sume)

Lagi setengah jam perjalanan nye taw!
Nasib baik tak sesat jalan.
Kali ni Ekin yang drive..penat da lisa drive 3 jam ok..!
  Bila dah sampai tempat tu..
Nikmatnyeee la, Alhamdulillah...=D

Sebelum mandi:
Pertama kali jejak bumi Gunung Ledang


Nak daki 'gunung' tu punye la penat!
Rasa macam jungle trekking lak
(tapi masing2 pakai slipar je and lisa pakai kasut crocs - sbb lupa bawak slipar!)
Tapi tetap tak sabar nak g mandi nih~ :D

Kitorang main2 air dalam sejam lebih la jugak
Dan akhirnya Go Home Time~
Tinggi kan tangga nih..
kalau jatuh mmg la sedap..huhu

So..its another 3-4 hours drive back home
Kitorang boleh sesat jalan,
dan termasuk Bandar Segamat!
mmg panik la sikit lisa mase tu,
tapi nasib baik jumpe sign 'KUANTAN' tu
Alhamdulillah,
dalam pukul 7 lebih baru lah sampai Gambang/Kuantan
Alhamdulillah dapat la jugak keluar dari jalan gelap 
yang menghala ke Segamat tuh!

Overall ke-best-an nye : 5 bintang! =D

alyzv~going on new adventures everyday ;)


Mesti ada yang tertanya2
kenapa lisa postkan entry lisa nie balik
cuma tajuk dia ada beza sikit jek..
(nak tarik perhatian je sbnrnye ;P)
SEBAB nya post ni lisa gunekan sbg entry tok contest anjuran
Matt Leopardus!
YAY! akhirnye si mamat 'Cute' ni berjaya mulakan contest pertama dia
Adiah nye ialah TOPUP RM30..bestnye!
best la tu..at least dapat gak adiah..hehe
Just ceritakan pengalaman cuti2 MALAYSIA korang je
so, apa lagi..
JOM RAMAI2 JOIN CONTEST NI~ ;)

17 comments:

Matt said...

dah 15 thn aku x gi segamat, lama giler huhu, ape2 pn seronok tul tgk korang gi sana, bilalah leh gi plak nih :|

Matt said...

oit, join ah contest, just letak contest banner kat post nih, pastu kira on je :)

Alyssa Villamor said...

hehehe bereh bos! ;)

pak dogol said...

salam dari pak dogol..

pernah pak dogol mengajar para guide di sini..

pernah juga kemalangan jiwa meragut pelajar pak dogol di sini..

muehehe!

Matt said...

terharu plak sbb tlg promosi, trimas :)

Alyssa Villamor said...

@pak dogol : huhu kemalangan jiwa yang macam mana tu pak dogol?
dahsyat je dengar..

@matt : no prob bro! ;)

puterapescado said...

baru blk dr segamat last week...orng segamat memang sempoi...

gunung ledang tue dah lame x g...best sngt...

fj said...

cam best je gunung ledang tu. haha. xpenah jejak, tapi mcm nak jejak laa.. dri bndr segamat to airterjun tu, brape lama?

Alyssa Villamor said...

hehe tu r bole tahan r best nye,
tapi yg tak best nye kena panjat tangga berbatu2 tu,kejap naik kejap turun.buat org tak sabar2 nak mandi jek..hehe

fj said...

hahaha. dri bndr segamat to airterjun tu, jauh x?

Alyssa Villamor said...

fj..from segamat to waterfall tu dalam 40minit gak la,
bila dh parking..jadi tak sabar nk mandi sbb kena panjat lagi gunung tuh! huhu

fj said...

haha. ok ok. thanks. pasal post tu, sbnarnya dpt dri mimpi. seriously! haha. miss diana dah takut dah sbb dia igt saya tulis merapu2. haha. balik rumah ni pon, mak marah sbb tulis post on tu. haha. tapi bende tu educational laa jugak kan?? hehe.

Alyssa Villamor said...

haha dari mimpi!?about the kinky cuffs or the cuffs the police use?? =P
yup2..educational la tu..skng ni pun krjaan nak implement sex ed @ schools kan ;)

fj said...

haha. both kot. :)) kantoi . :S haha. jap, sex ed kat skolah or PLKN?

DaHLia said...

ermm beshnya mandi air terjun...alahai teringin ni...last pergi kat Kenyir, Air Terjun Lasir..tahun 2006

Alyssa Villamor said...

emm..lamanyee..
mmg best kan mandi air terjun,
lau de mase nk g lagi ;)

Twin XL said...

Great photos - thanks for sharing!!!