Saturday, January 16

Adakah Kamu Seorang Kasanova?



Entah kenapa hari ni,
dari semalam lagi lisa terasa nak timbulkan entri pasal 'Casanova'.
Ok..1st lisa nak akui yang lisa cuma tau maksud 'casanova' tu macam playboy la kan..

TAPI lisa tak pernah tau yang perkataan tu datang dari nama ORANG 
+ dia orang VENICE! (tempat yg sungguh romantic~!) 
YUP..si Casanova tu betul2 wujud..n kerana sikap dia yang 'playboy' tu la yang
nama dia tu(casanova) ditambahkan dalam kamus untuk membawa maksud 'casanova'.
(adei ketinggalan betui la lisa nie)

Ni pun lisa dapat tau dari Wikipedia tau.

Ha..ni la dia si Casanova yang femes tu~

Ensem kew? Ermmmm... mungkin mase tu gaya camni dah kira encem la kot??


Ni satu lagi tafsiran potret Casanova. Ok tak?


Lisa pun baca2 la pasal life dia,
panjang gile!!!
*maleh nak bace :P


Rupe2 nya cita2 asalnye nak jadik Priest!
ironi sungguh! =_=
Lepas tu dia 'terjumpe' la 'kenikmatan' dengan 'berkawan' dengan kaum2 hawa.
Dan bermula la life dia sebagai Pencinta Wanita~


Macam2 perempuan yang dia berkenalan,
lebih kurang 122 wanita yang telah 'bersama' dia!!
(gila ramai!!)


TAPI si Hugh Hefner camne lak ek? 
CUBA TEKA!!
Maleh r nak type kat sini..
SEARCH sendiri yek~
(sesape yang tak kenal si Hefner nie just ignore je la soalan ku nie yek)

Kalu nak tahu real life Casanova nie,
kita kena baca buku tulisan dia,
YEP..dia rajin rekodkan life dia tau,
EVERYTHING~
fuhh..

Jadi..dia la antara Playboy yang femes pada zaman tu,
ala..mana2 zaman pun mesti ada playboy, cube bagi tau kat lisa
negara,negeri mana yang takdek si playboy?
Asal encem..pandai bergaya..ada aura noty2 gitu (huhu)..banyak pompan suka je...
PLUS pandai meng-ayat..
maka terlahir lah seorang Playboy.ermm..
Photobucket
Ok..mungkin bukan semua lelaki macam tu,
ada yang biasa2 je, tak menjadi2 ke-playboy-an dia
DAN ada gak playboy yang berjaya 'insaf'
n setia pada satu~

Lelaki mana yang tak suka tengok perempuan?
Manusia mana yang tak sukakan 'KEINDAHAN'?
Cuba bitau lisa sikit.
Jadi si perempuan ni jangan lah salahkan lelaki yang dah dilahirkan begitu~

Ternyata lelaki pandai berkata2, n kata2 nya mampu mencairkan hati wanita
(yang sukakan kata2 pujian n macam2)
Cuba la kat pompan yang sekeras hati n sedegil mana pun
makin payah si Adam tu nak dapatkan si Hawa tu,
biarpun lama mana pun,
makin sedaya upaya la dia akan CUBA tuk dapatkan nye.
Sebab tu la si Hawa ni KENA jual mahal sikit tau,
baru si Adam ni akan menghargai kamu..OKEH?

Jadi nasihat lisa kepada kaum2 wanita kat luar tu
TOLONGLAH
Berhati2 la dengan si Buaya Darat aka Playboy aka Casanova ni..
Photobucket
Buat tak tau suda~

alyzv~perasan tak poster yg awal2 tu,Heath Ledger berlakon jadik Casanova!!

9 comments:

::aMaD:: said...

berkawan biar ramai,bercinta biar satu. sokong casanova!!hihihi =p

Alyssa Villamor said...

hehe betul gak tu ;p

epol said...

syarat2 nak menjadi playboy yang berjaya :

~muka encem @ pandai bergaya
~duit berkepuk
~ayat manis

pompuan sure cair....ngeh3

**xlayak nak jadi playboy

BoBoY said...

bo casanova kew????
kakakaka

Mr Kamikaze said...

Playboy ada dimana2 shj...

––––•(-•.cik.•-)•–––– said...

takot lak bace comment mr.kamikaze..
playboy ada dimana2..
hohoho.
sama2 lah kita berdoa ea cik alyz supaya xdijangkiti kutu playboy..
amin~

fathiahRAIHANA said...

ana minat gler dgn heath ledger tuh :)
sedih time dy mati .
10 things i hate about u lgi syok
:D

Alyssa Villamor said...

@epol: betul3..jadi lelaki biasa pun ok kn..;)

@bo: eik..bo the casanova?hahaha!!

@mr,kamikaze: em..betul tu, wat xtau je dgn mreka tu~

@cik ann: hehe amin~ thanx yek cik ann ^^,

@ana: tau xpe!dia mmg ada bakat berlakon kan! *macam johnny depp ;P

miz wutever said...

i love heath ledger...hehe