Sunday, December 19

Review: Lagenda Budak Setan (The Book)

SPOILER BEWARE!
(read at your own risk)

gobbled it up in 3days~
Sebelum nie lisa dah ceritakan pasal LBS versi movie.
Jadi lisa pun bertekad la utk cari novelnye, 
mana tau boleh feeling sikit bila dapat baca ceritanye kan..


Setelah lama mencari, akhirnya dapat jugak beli kt MPH !
Yay..excited la konon~ 


Soo..apa perasaan lisa lepas baca novel nie?
.

.  






TERBUKTI ALYSSA VILLAMOR TIADA PERASAAN LANGSUNG!


Sepanjang jalan penceritaan LBS,
apa yang lisa rasa ialah . . . bosan dan muak~
Lisa cuba mencari lagi, 1 babak yang mampu membuat air mata mengalir
Mungkin .. lisa dah jadi manusia yang tak punya perasaan?


NOPE, its just a disappointment =(


Gaya penceritaan..byk sgt flashback yang buat lisa bosan..
Bayangkan cerita mcm ni..
Isnin
Hari ini saya makan Aiskrim. Perasa Strawberi. Dia yang belanja. 
Saya gembira tak terhingga.


Rabu
Hari ini saya sibuk dengan kerja-kerja. Tiba-tiba saya teringatkan si dia. Saat-saat bahagia bersamanya. Dia pernah kata dia nak belanja makan aiskrim. Dia tahu perasa kegemaran saya - Strawberi. 



Emm..lebih kurang cmtu la..
Mungkin lisa tak brapa suka cara penceritaan macam nie..
Tak berkembang sangat, and banyak pengulangan.


Overall, its all about FIRST LOVE <3
Kesetiaan, Kesabaran, & Ketabahan hadapi dugaan dalam bercinta~
Kasyah yang terlalu setia dengan 1st love dia,
Ayu yang mmg 'malang' a.k.a B_ _ _ H ! (lepas baca novel ni, kamu akan tau kenapa)
Kisah Cinta yang lisa tak pasti wujud lagi ke tak dalam dunia skng..


Novel lebih kurang macam movie jek,
cume movie kurang impact dari segi lakonannya
dan novel kurang impact dari segi penceritaannya~


How many stars?
***


alyzv~ korang leh suggest apa2 novel yg best (gerenti kuar air mata!) dibaca tak? ;)

3 comments:

noraini azhari said...

aku da novel lbs yg baru punya :)

Ohujan Tasneem said...

zaman dulu internet tak power lagi, baca novel memang sodap

Alyssa Villamor said...

noraini : hee~ best ke?

tasneem: tu la kan..mgkn pembaca zaman dulu feeling kot dgn cite cmni,,hehe