Monday, August 2

Sorry, i ada RM15 je..!

SEMALAM: Lisa baru je sampai kat MC (Melaka Central) dari KL
lisa pun tunggu la kawan dtg amik lisa,
tak sangka kat MC tu pun lebih kurang macam pusat membeli-belah la jugak

Jadi lisa pun sempat la beli sebuah jam 'konon2' LV
(siapa yang rajin baca blog lisa ni akan tau kenapa lisa pilih LV) =P
Nampak je terus ambik, bayar, pakai..!

Then..si kawan lisa ni pulak nk beli bateri hp dia - N73
n nk pinjam duit lisa dulu sbb dompet dia tertinggal dlm kete..
so, ktorg p la tanya kat kedai NOKIA nih..harganya rm49 !

Ktrg pun g la kat kedai ke-2 nih:
Tanya tokey tu brapa harga

"Harga RM25 saja!"

Kawan lisa tu berisyarat mata menunjukkan yang dia nak beli
Lisa pun scan duit dalam dompet..

"Alaa...kite ada 20 inggit je la" 

"Oh..boleh la..20 inggit i bagi u!"

Lisa tersenyum sorang2..biar betul apek ni,
maka lisa pun kira balik duit lisa tu..
lisa pun pandang muka kwn lisa - rasa bersalah tapi dalam masa yg sama nk tergelak 

"hehe sorry2..kite ada 15 ringgit je la.."

Masa tu rasa malu pun ada,
and kesian pulak kat kawan tu
sbb dia mmg nak beli bateri tu..

Tiba2..

"Ah ! boleh la ! Bos saya bagi..15 inggit ! "

Lisa n kawan lisa tu terkejut
biar betul apek nih! =_=

"Betul la..15 inggit" (sambil apek tu senyum tak tau la sinis ke manja ke ikhlas ke tak)

Maka lisa pun keluarkan duit yang malu2 tu dari dompet lisa
and akhirnya dapat la lisa beli bateri NOKIA yang berharga hanya rm15..!

Secara jujur dan ikhlasnya..lisa tak pernah beli barang menggunakan cara ni
n kwn lisa tu fikir yang lisa tipu
TAPI lisa kenal ssorg yang rapat dgn lisa yang suka gunakan cara ni
dan tak tersangka yang lisa 'terguna' taktik ni..hehe
So..thanks for the indirect lessons u gave me =P


Moral of the Story : Belilah barang bila kedai tengah nak tutup DAN bawak duit sedikit yg mungkin - mana tau boleh beli something dgn hanya rm15 ! =P

5 comments:

BoBoY said...

hahahahaha
sangat kelakar ok....
nak guna jugak la cara ni nanti
=P

Azlirazali said...

jom follow

twin xl said...

I haven't visited in a while....love the purple polka dots :)

ken said...

the art of bargaining =P

air max 2009 said...

Nike Air Max
Air Max Nike
Air Max Shoe
Wholesale Nike Air Max 2009
air max 2009
Nike Air Max 2009
Cheap Nike Air Max
air max 90
Nike Air Max Shoes