Wednesday, January 6

Cerita Hantu Paling membosankan!!!

~tapi lisa de gak menjerit.. :P 


Malam semalam kite orang tengok cite Paranormal Activity!
erm..mana lisa dpt cite tu? ada r sources nye ;)

Dah lama di buat 'pekasam' dalam HDD nie,
akhirnya malam semalam la debut nye

Ok..mula2 yang lisa tau pasal cite nie, is it is kinda like 'Seekers'
(ala yang popular kat ntv7 dulu tu)
But this movie is about a couple living in a haunted house,
n they can't sleep peacefully at night,
because got ghost bothering them! :p

The guy is obsessed in capturing the paranormal entity on tape!

Even when his girl is the 'ghosts' target,
the guy still want to go on to see n 'fight' (macam la) the entity!!

Jadik asasnye, entiti tu nak kat gf laki ni r,
dorang pun wat research,
rupe2 nye kat uma tu pun penah de pompan kena kacau,
n ciri2 pompan tu lebih kuang macam pompan tu~

Through out the whole movie,
si laki tu (Micah) jadik cameraman - bawak kamera dia ke mana dia pergi..
kadang2 gf dia (Katie) pun tolong rakamkan..
jadik kite sebagai penonton nie terasa macam ada kat citu,
n tengah jalan2 kat umah dorang tu.. =_=

TAPI kita sebagai penonton nie pun
terasa AMAT bosan bila dorang bercakap sama2
ala, buat macam home video, cakap3
kite ni tengok je la dorang borak,gelak2...bosan nye scene waktu siang
(maka kami pun forward la scene tu)

The ACTION only STARTS at night time
sleeping time to be exact~

Time tu la ktorang rasa 'keseraman' sikit
saspen jek rasa,
ne tau dalam gelap tu ada sumtin tibe2 nak termuncul ke..huhu

Tapi betul, benda tu ada..
(kalau ikut benda yang telah dirakam tu r)
mula2 macam benda kecik2 je,
pastu bila si laki tu makin obsess,
NAK SANGAT tgk 'benda' tuh!
ambik kau!

Ada ouija board yang terbakar r,
pokok bergerak2 r,
selimut tergerak r,
pintu tergerak,
wat tapak kaki r
fuh~
sti penat si antu tu en..

Lastly, the ending made up for the BORING-NESS of the movie la,
BUT seriously..memang tak berbaloi la tgk kat wayang,
kalu nak cite seram tgk la cite
yang made in Indonesia tu,
dengar cite yang tu seram gila sampai serius tak leh tido malam~
(tak tengok lagi ni, taknak3)

Last2, lisa rasa macam cite ni ada 'made up' sikit tau,
because macam plot cite sangat,
kitrang pun anggap la yang cite tu
part real n part fake

Lisa pun google 'Paranormal Activity',
and found this...

memang HAMPEH gile3!
nak menyumpah2 jek raseeee~~

(bazir masa n ruang lisa mendapatkan cite nih!huh)

3 comments:

BoBoY said...

lisa....
nak pinjam leh?????
hehehehe

Alyssa Villamor said...

bole3..
bwk r pendrive t ek, t kte transfer ;)

BoBoY said...

beres..
nnt kita bagi k
:)