Saturday, December 26

What She Did Today?

Betul ke, bagi lelaki, pompan yang berwajah cerah, putih tu yang paling cantik?

Dah tu pmpn yang berkulit gelap sikit, sawa matang dll macam mana?tak cantik gak kew?

Sekarang ni, di mana2 je kite pegi, shopping mall, taman...(tapi kebanyakannya shopping mall la)
MESTI bilangan pmpan lebih banyak 3x ganda dari lelaki!

Pandang kanan je, Pmpan pakai skirt
Pandang kiri je, Pmpn pakai Top(s*ks*) and Jeans
Pandang belakang je, Pmpn pakai Selendang mcm yuna..huhu
Pandang depan je, Pmpn x pakai pape lgsung..oppssss....(true!kt papan iklan kn banyak!) correct me if im wrong k..

Jadi kire nya, mmg banyak la godaan bagi laki zaman skng,
mmg lau dorang nak kua pn, kena jaga pandangan mata dorang..emm..tapi TERJAGA ke cik abang oi??
Banyak2 lah beristighfar yek rakan2 ku..

Kawan lisa banyak citekan kat lisa, senjata paling kuat bagi syaitan ialah PEREMPUAN. fullstop.


Nak tau kenapa?
Perempuan la godaan paling kuat bagi seorang lelaki,
ia pendorong yang paling KUAT bagi lelaki, samada akan membawanya ke jalan positif ATAUPUN/DAN negatif
Dengan kehadiran pmpn sahaja, boleh mendatangkan dosa bagi seseorang lelaki
bercakap, pandang2 walaupun sesaat, teringat2..
apa2 pun yang dibuat, yang TERMASUK pmpn dalam 'cerita' tu
mesti ade suntikan 'dosa' tu...
Jadi sebab tu la pmpn kena jaga diri dia,
pemakaian, tingkah laku, cara bercakap, adab...

sebab bukan laki je yang dosa melihat kamu, kamu pun mengena tempias tu!

Ok..mungkin lisa pn tak de la sebaik mana (couple pn couple jgk)
maaf la kalau ada yang kata lisa ni tak sesuai ceritakan pasal nie, tapi ingat-mengingati sesama Muslim 1 benda yang harus kan..
Pape pun kite mesti tau batasnya jugak k.. ;)

Ni sebenarnya dah lari topik..huhu
Tapi harap2 entri kali ni ada gak la manfaat tok pembaca blog nie

Mari kita saling mengingati asal n agama kita..iaitu Islam..Insya Allah amin~

alyzv~berusaha utk mendapatkan hidayah Allah..

1 comment:

Sendra said...

betul tu..setiap kali keluar,memang free2 je cuci mata setiap hari..semua nk pki yg bg nmpk semua..lepas tu,klu org tengok lama2,kata pervert..tp klu dia yg bukak2,salah siapa?normal lelaki memang ah suka tgok benda2 camtu..lainlah yg tak straight..tak boleh kata apa lah kan..kesimpulannya,perempuan tolonglah jgn lebih2 sgt..klu lelaki dah tak boleh kawal,anything can happen..hurm.nice post..suka entry ni.