Tuesday, December 21

Honeymoon Jom!



Tiba-tiba lisa teringat zaman Form 4,
(haha mcm dah muda tua sgt la lisa nie..)
Orang kata 'Honeymoon Year'~

Kenapa ye?


Sebab Pertama: 
Ktrg baru je lepas PMR.
Lepas penat 'berperang' 
asyik dok ngadap buku jew,
ktorg rasa macam tak de mood tok belajar lagi
tak puas dengan cuti, rasa nak enjoy lagi!
Photobucket
"Relax la SPM lama lagi..
kalau tak pass SPM, PMR kan ada
buat apa kita blaja susah2 time PMR hari tu..tol tak?"


DAN time nie la hormon2 remaja mula bermaharajalela
nak tau..best sgt ke..'Bercinta'?
Photobucket
Which leads us to,
Sebab Kedua:
The Need to Explore Something New~
Zaman Form 3 la lisa mula rancak baca novel2 melayu,
siapa yg ajar lisa pun tak ingat.
Kat situ la kte terdedah dengan kisah2 cinta, rindu ..blah,blah,blah
Nak jugak rasa..camne agaknya perasaan Cinta tu eh?
Ada jugak kawan-kawan lain 
yang tengah bercouple, nampak mcm seronok je
pe yang seronok nye eh??
Apa yang lisa (yang masih naif) dapat perhatikan~

  1st : Leh soh si dia angkatkan buku (gentleman la konon)
  2nd: Kalau dapat bf yg popular (hensem,cute, wakil sukan skola) , secara lak langsung anda turut jadi popular
  3rd: Kalau dapat bf yang genius, leh mintak tlg dia siapkan homework
4rd: Kalau dapat bf kaya, dia leh belanja kte shopping, makan2 dll
Photobucket

Hee~ nampak macam best je kalau dapat bercouple kan?
Tapi biasa la tu, remaja..ada perasaan ingin mecuba
Cinta monyet je..tak serius pun~

Tipu la kalau lisa kata lisa tak pernah rasa zaman 'honeymoon' nie
Bila teringat balik, mmg kelakar
cinta tu buta agaknya, 
lisa yang sebelum ni skeptik tentang cinta
boleh 'terjatuh' cinta
tapi..dari pengalaman ni lisa belajar mengenal diri.

Yang lisa peliknya,
budak2 zaman skrg lagi ADVANCE
belum kawin lagi dah..Honeymoon..?!

Satu benda je lisa dapat simpulkan disini~
"It is not Love when u give in to Lust"

Bila lisa teringat balik, 
zaman 'Honeymoon Year' tu
lisa tergelak sorang2
betapa naifnya lisa dulu~ 


alyzv~ kalaulah masa boleh diputar balik..

3 comments:

sHaH said...

seriously, tak penah bercinta time skolah. i'm not a good looking guy. time tu tak tau nak ngorat pun. alhamdulillah coz now i'm happy with my love.

Alyssa Villamor said...

good for u shah =)

Rie said...

honeymoon le..pmr dah lepas..spm lmbt lg hu3...